Toimintasuunnitelma

KymY Kymenlaakson Yleisurheilu ry

TOIMINTASUUNNITELMA JA

TALOUSARVIO VUODELLE 2020

Kymenlaakson Yleisurheilu ry korostaa seurojen yhteistyötä, aktiivisuutta tiedottamiseen sekä laadukkaita kilpailuja erityisesti nuorille ja lapsille.

 1. Kymenlaakson yleisurheilun haasteita 2019
 • M/N – M17N17 – sarjojen vähäinen urheilijoiden määrä
 • laadukkaiden kilpailujen järjestäminen lapsille ja nuorille
 1. Piirin toiminnan painopisteet 2020
 • laadukkaat SM-viestit 2020
 • kannustetaan seurojen yhteistyöhön
 1. Kymenlaakson Yleisurheilun vastuuhenkilöt

Nuorten yleisurheiluohjaajakoulutus Tapio Rajamäki

Yleisurheiluohjaajakoulutus Jari-Petteri Partanen

Kilpailujärjestelmä&kalenteri Erkki Huhtinen

Alueen koordinointi Kaakkoisen alueen kilpailuvastaava

Hannu Nurminen

Tuomarikoulutus Janne Pekkola

Lähettäjäkoulutus Aimo Hono

Liikuntapaikkavastaava Aimo Hono

Kuuluttajakouluttaja Jani Ulenius

Hese-kisa Meri Timonen

Kunniakierros Juha Heikkilä

Kotisivut Ari Pietarinen

Opettajakoulutus Jari-Petteri Partanen

 1. Valmennus

Nuorten alueellinen Maajoukkueleiritys (ANMJ-leiritys)

Alueellinen nuorten maajoukkueleirityksen ikäryhmät 14-18v. Leiritykseen on kutsuttu valtakunnallisten kriteerien perusteella. Pajulahti sekä Yleisurheilun lajikarnevaalit, mahdolliset seurantapäivät lajeittain (yhden päivän/illan leirejä). Lisätietoja: Jaakko Erkinheimo, jaakko.erkinheimo@sul.fi

Piirileiri

Piirileiritys 2019–2020, eteläinen ja kaakkoinen alue HELSYn, LASYn, KYMYn ja UUDYn ja NÅIDn yhteinen piirileiri kaudella 2019-2020 toteutetaan kolmessa osassa Liikuntakeskus Pajulahdessa seuraavasti: 1. leiri 1. – 3.11.2019 2. leiri 3. – 5.1.2020 3. leiri 17. – 19.4.2020 4. leiri yleisurheilun lajikarnevaalit kesällä 2020.

Valintakriteerit. Leirille voivat hakea kaikki vähintään B-luokkatuloksen tehneet 2008–2005-syntyneet urheilijat. Lajiryhmät rakentuvat hakijoiden määrän ja tason mukaan. Leirivalinta edellyttää sitoutumista koko leiritykseen. Urheilijoiden mukana pitää seurasta olla yksi huoltaja.

Leiriviikonlopun hinta täysihoidolla (+iltapalalla) Pajulahden urheiluopistolla maksaa 6–16-vuotiaille 144,70€ ja 17-vuotiaille ja sitä vanhemmille 156,60€. Tämän lisäksi urheilijoilta peritään ns. kouluttajamaksu, joka on 60 €/urheilija ja se koskee koko leirityskautta. Tiedustelut Jaakko Erkinheimo jaakko.erkinheimo@sul.fi 044 3586925. Leirisisältöjä koskevat tiedustelut LASY:n nuorisopäällikkö Joonas Mikkanen joonas.mikkanen@gmail.com 050 4318362

Yläkoululeiritys

Leiritys on valtakunnallinen, siihen voi hakea eri puolilta Suomea. Pajulahden yläkoululeirityksessä järjestetään valmennusta kaikissa yleisurheilulajeissa. Lajiharjoittelussa toteutetaan Suomen Urheiluliiton linjauksia yläkouluikäisille. Ominaisuusharjoittelussa ja elämäntaitojen opetuksessa noudatetaan Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman ohjeistuksia. Valmennuksesta vastaavat Pajulahden ammattivalmentajat yhdessä Suomen Urheiluliiton ja Lahden Ahkeran valmentajien kanssa. Valmennuskeskusympäristössä on erinomaiset olosuhteet päivittäiselle harjoittelulle, hyvät valmennuksen tukipalvelut sekä monipuolista tukea opintojen suunnitteluun ja toteutukseen. Lisätiedot (www.pajulahti.com): NIKKE VILMI Yleisurheilun lajivastaava Yläkoululeirityskoordinaattori puh. 044 7755 364 nikke.vilmi@pajulahti.com, OSKU KUUTAMO Yläkoululeirityskoordinaattori puh. 044 7755 346 osku.kuutamo@pajulahti.com

Yhteiset lajiharjoitukset

Kannustetaan seuroja/valmentajia yhteisharjoitusten toteuttamiseen eri lajiryhmille. Lajiryhmävalmennus.

Valmentajien verkostoituminen

Kartoitetaan eri lajien valmentajien yhteisten tapaamisiem tarvetta.

 1. Kilpailut

Kaakkoisen alueen, Lahti-Kymenlaakso-Etelä-Karjala, kilpailujen koordinointia jatketaan. Kaakkoinen alue tekee yhteistyötä eteläisen alueen kanssa niin, että kaakoisen alueen urheilijat voivat osallistua eteläisen alueen aluemestaruuskilpailuihin ja joitain kilpailuja järjestetään kaakkoisella alueella. Kuusankosken kentän on valmistunut. Karhulan kentän korjaus valmistunee kesän 2020 alussa. Kymenlaakson kenttäkartoituksen tulosten perusteella edistetään seurojen kanssa havaittujen puutteiden korjausten käynnistymistä.

Laaditaan kilpailukalenteri yhdessä Lahden kanssa ja todennäköisesti myös Etelä-Karjalan kanssa. Myöskin Seuracupin piirikisa järjestettäneen yhdessä Lahden ja Etelä-Karjalan piirien kanssa.

Kymenlaakson Hese-kisa hoidetaan Kotkan Ruonalan hallilla KarhKa-KarhU:n toimitsijavoimien ja urheiluakatemian nuorimpien urheilijoiden avustamana.

Nuorten piiriottelua jatketaan vuoden 2017 toteutetun formaatin mukaisesti. Nuorten piiriottelun järjestämisvuoro on Kymenlaaksolla. Entiseen tapaan toimitsijoita tulee useammasta seurasta.

9-13 -vuotiaiden piirinmestaruuskilpailut järjestetään nelipäiväisinä kahdessa osassa.

14-15 -vuotiaille järjestetään piirinmestaruuskilpailut.

Kevään lajipäivät toteutetaan seurojen tavoitteiden mukaisesti: 2 lajia/kilpailu.

Järjestetään palkintotuomari-, kuuluttaja-, lähettäjä- ja maalikameratuomarikoulutusta ja toteutetaan koulutusta osittain netin kautta. Yhteistyötä keskitetään kaakkoisella alueella ja jatketaan yhteistyötä eteläisen alueen kanssa.

Kymenlaakson merkittävin kilpailu on SM-viestit Kotkassa Karhulan uusitulla kentällä. Järjestelyvastuussa ovat Karhulan Katajaiset ja Karhulan Urheilijat. Tavoitteena on saada monesta seurasta Kymenlaakson alueelta toimitsijoita toteuttamaan kisaa.

 1. Hallinto

KymYn hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa talvi-, kevät- ja syksyaikana. Suunnittelukokous pidetään alkusyksystä sekä sääntömääräiset syys- ja kevätkokoukset.

Kaakkoisen alueen johtokunnassa toimii kaksi henkilöä.

Kymenlaakson Liikunnan kanssa etsitään aktiivisesti yhteistyön kehittämistä.

Haetaan KymYn kotisivujen aktiivisempaa käyttöä tuottamalla sinne ajankohtaista tietoa läpi vuoden. Kaakkoisen alueen ja piirien tiedot tulee saada laajemmin yhteisille foorumeille.

Lohkokierros tehdään kerran toimintakauden aikana painottuen tämän toimintasuunnitelman keskeisiin aiheisiin.

Seurojen aktivoinnissa Kunniakierroksen avulla saadaan toiminnallisuutta sekä resursseja urheilukouluille ja nuorisovalmennusryhmille.

 1. Ohjaajakoulutus

Yleisurheiluohjaajakoulutusta järjestetään piirin alueella sekä kaakkoisella alueella.

Nuorten yleisurheiluohjaajakoulutusta järjestetään kaakkoisella alueella sekä yhdessä eteläisen alueen kanssa.

8. Talousarvio


Varsinainen toiminta


Hese-kisa


300 -500

Lajiryhmätoiminta


-200

Toimitsijakoulutus

150 -250

Lasten yleisurheiluohjaajakurssi 1400 -1200

Tiedotustoiminta, kotisivut-200

Kilpailut1700 -1900

Hallinto kokoukset


-800


posti, puhelin, kopiointi


-350


pankkipalvelut


-100


palkinnot

-600


kirjanpito


-650
3550
6750
Yhteensä
-3200


VarainhankintaJäsenmaksut


2700


Kunniakierros


5003200 0
Yhteensä 0 0

Tilivuoden tulos 0